בבואכם לייצא סחורות ומוצרים מעבר לים, קיימים מספר כללי זהב שכדאי מאוד לזכור.
הנה הם לפניכם :
1. תמיד רצוי ללמוד את השוק, לאתר את הצורך האמיתי במוצר, לבחור את שיטת המכירה ודרך ההפצה הנכונות עבור החברה ואת ערוצי התקשורת המתאימים.
2. כדאי לפרסם את החברה/העסק באפיקי פרסום רלבנטיים.
3. יש לבדוק אפשרויות להיעזר בחברת סחר לארגון היצוא.
4. כדאי לבדוק מי יכול לסייע בהצגת העסק/מוצר/חברה בתערוכות ובירידים. יש לזכור כי קיימות דרכים שונות לעיצוב דוכן ביריד או פרזנטציית המוצר אשר עשויות להיות מושכות יותר או מתאימות יותר לפי מיקום התערוכה על פני המפה.
5. נכון מאוד יהיה להיעזר במכון הייצוא ובנציגויות מסחריות של ישראל בעולם.
6. היום אנו בעידן של התמקצעות ומומחים ועל כן, כדאי להשתמש ביועצים מקצועיים בכל תחום: החל מעיצוב המוצר והאריזה, דרך ההובלה, הביטוח, המיסוי, המימון, הבנקאות וכיו"ב.
7. היעזרו בכל אפיקי הסיוע הממשלתי הקיימים, קרי : המדען הראשי, מרכז השקעות, מוקדי סיוע לעסקים, חממות טכנולוגיות, הקרן לעידוד השיווק ודומיהם. כדאי להיות מודעים להטבות הכספיות הקיימות כמו : החזרי מע"מ.
8. אין לבצע עסקה אם לא בוטחים בצד השני אפילו אם הרווח נראה קוסם. יש לזכור כי הוצאות בלתי צפויות והפתעות מרות עלולות להפוך רווח להפסד.
מומלץ לבדוק אם אין הוראות מיוחדות בנושא הרישוי (הן בישראל והן בארץ היעד) ברישום פטנט ובנושא התקינה בשוקי היעד.
9. דאגו לספרות טכנית ופרסומית נאותה בשפת ארץ היעד.
10. יש לתמחר נכון את המוצר באמצעות התחשבות במחירי המתחרים.
בדקו אם יש מיסי יבוא ואם יש לישראל הסכם סחר עם מדינת/מדינות היעד.
11. אין לסכם מחיר סופי עם קונה לפני שסוכמו כל התנאים הטכניים, הכלכליים והמשפטיים בעסקה והם: מפרט, מועדים, בסיס המחיר, תנאי התשלום, שיטת התשלום.
12. יש לבדוק אפשרויות לביטוח התמורה ע"י הביטוח לסיכוני סחר חוץ או חברות ביטוח פרטיות ולשקול האם דרוש גם ביטוח פוליטי.
13. שמרו על נאמנות הלקוחות הקיימים ועל ספקי התשומות החשובים, טפחו את הקשרים איתם. דאגו לקיום שירות ומענה יעיל לאחר מכירה והיו קשובים לצורכי הלקוחות ותנאי השוק המשתנים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה